EBRD BiH: Bespovratna sredstva za savjetovanje malih i srednjih preduzeća

EBRD BiH objavio je oglas za program sufinansiranja konsultantskih usluga za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Riječ je EBRD Small Business Support programu (ranije poznat kao BAS) podržava obezbjeđenje poslovnih savjeta i konsultantskih usluga za mala i srednja bh. preduzeća fleksibilnim grantovima, od 50% do 75% ukupne neto vrijednosti projekta, sa maksimumom od 10.000 eura.

Oblasti konsultantskih usluga koje se pokrivaju programom su strateško i poslovno planiranje / studije izvodljivosti, informacioni i komunikacioni sistemi – software, marketing, organizacija, kontrolni i menadžment sistemi, inžinjerska rješenja, efikasno iskorištenje energije i resursa, te zaštita okoline.

Oglas se odnosi na mala i srednja preduzeća od 10 do 250 zaposlenih, u većinskom privatnom vlasništvu, sa većinskim bh. domaćim vlasništvom koja posluju najmanje dvije godine sa stabilnim finansijkim potencijalom rasta.

Pored ovog, u okviru EBRD Small Business Support programa raspisan je i poziv za unaprijeđenje poslovanja, odnosno razvijanje i modernizaciju menadžerskih vještina i poslovnih performansi koji pomaže kompanijama razviti i modernizovati svoje menadžerske vještine i poslovne performanse.

Međunarodno savjetovanje nudi podršku u slijedećim oblastima, zavisno od potreba: menadžment prodaje, analiza tržišta i planiranje, proizvodni menadžment i organizacija, finansijski menadžment, organizacione potrebe, reorganizacija / restrukturiranje, tehnička podrska, uključujuci finansijske i menadžment informacione sisteme, pomoć pri implementiranju EU standarda, strateško planiranje i uspostava međunarodnih poslovnih kontakata, trening posjete i posjete sličnim kompanijama iz EU zemalja, te pomoć pristupu finansijskim sredstvima (investicije ili krediti).

Akta.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close