Dvadeseta godišnjica kardinalske službe nadbiskupa Puljića

Misno slavlje u sarajevskoj katedrali Srca Isusova

U organizaciji Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog u Sarajevu u četvrtak, 27. novembra, bit će svečano obilježena 20. godišnjica kardinalske službe nadbiskupa metropolita vrhbosanskog Vinka Puljića, javlja KTA.

Tom prilikom bit će upriličen svečani program koji će započeti zahvalnim Misnim slavljem u sarajevskoj katedrali Srca Isusova s početkom u 18 sati. Prigodnu propovijed uputit će apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto.

Nakon Svete mise bit će upriličena prigodna akademija u 19.30 sati u dvorani blaženog Pavla VI. u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u ulici Josipa Stadlera 5.

Nakon akademije uslijedit će prigodni domjenak u sjemenišnoj blagovaonici.

„Imenovanje nadbiskupa Vinka Puljića kardinalom, osim što svjedoči o poštovanju koje gajim prema njegovoj odvažnoj apostolskoj revnosti, istodobno želi biti znak moje blizine katolicima u Sarajevu i u cijeloj Bosni i Hercegovini, kao i svemu puku napaćenom zbog rata, koji se upravo ovih dana rasplamsava i razbuktava na zabrinjavajući način“, kazao je papa Ivan Pavao II. u svom govoru u posebnoj audijenciji, 28. novembra 1994.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close