Izetbegovićev kabinet traži izvinjenje od Dodika ili će odgovarati za klevetu

Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića najoštrije demantira i odbacuje izjavu Milorada Dodika datu dnevnom listu „Glas Srpske“, tvrdeći da su lideri SDS-a „podanici Bakira Izetbegovića koji polaže vijenac na spomenik Titovih partizana,  a otac mu je bio u Handžar diviziji koja je klala i ubijala Srbe“. 
– Brutalna je neistina da je Alija Izetbegović bio pripadnik tzv. Handžar divizije. Istina je da je Alija Izetbegović tokom Drugog svjetskog rata bio pripadnik samo jedne vojske, i to partizanske, kao osamnaestogodišnji mladić – navodi se u saopćenju.

Općepoznata je činjenica da je njegov cijeli život, ukupni politički, intelektualni i društveni i angažman bio posvećen borbi za univerzalne humanističke vrijednosti – antifašizam, demokratiju, slobodu i jednakost svih ljudi bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost, političko opredjeljenje ili ideološku orijentaciju.

Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH zahtijeva od Milorada Dodika da se javno izvini zbog izrečenih neistina.

– Ako to ne učini, svoje tvrdnje morat će dokazivati pred nadležnim sudom pred kojim će odgovarati za klevetu – poručuju iz Izetbegovićevog kabineta.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close