-TopSLIDEPolitikaSvijet

Dva razorna potresa: Raste broj mrtvih, preko 2300 žrtava u Turskoj i Siriji

Raste broj mrtvih u Turskoj i Siriji. Najnoviji podaci kažu da je ukupno u dvije zemlje poginulo najmanje 2300 osoba. U Siriji je potvrđena smrt 810 osoba.

POTRES magnitude 7.8 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. Nekoliko sati kasnije, oko 13.30 sati po lokalnom vremenu, zemlju je pogodio novi potres jačine 7.5 po Richteru.

Službeni broj poginulih, prema najnovijim informacijama, diljem Turske i Sirije sada iznosi preko 2300, a tisuće su ozlijeđene. U tijeku je velika akcija spašavanja. Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti puno veći jer je potres većinu ljudi zatekao na spavanju.

„Mislim kako možemo očekivati da broj poginulih značajno poraste. Jako puno građevina je srušeno i broj žrtava će rasti oko epicentra potresa“, naveo je za Reuters Rick Brennan regionalni direktor WHO-a za vanredne situacije na istočnom Mediteranu.

Dodao je kako naknadni potresi otežavaju posao spasilačkim službama.

Podsjetimo, potres magnitude 7.8 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje kao i u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju. Nekoliko sati kasnije, oko 13.30 sati po lokalnom vremenu, zemlju je pogodio novi potres jačine 7.5 po Richteru.

Turska objavila podatke o mrtvima

Broj poginulih u Turskoj porastao je na 1014, prema turskoj Agenciji za upravljanje katastrofama i hitnim slučajevima (AFAD). Ovo je bilanca poginulih po područjima:

–    Kahramanmaraş: 191
–    Gaziantep: 200
–    Šanliurfa: 27
–    Diyarbakır: 41
–    Adana: 43
–    Adijaman: 20
–    Osmanije: 131
–    Hatay: 250
–    Kilis: 13
–    Malatya: 98


(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close