Drugog dana Sajma svim posjetiteljima poklon paketi

U KSC Mladost jučer je svečano otvoren jubilarni 10. trodnevni izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno – prehrambenih proizvoda “Jesen u Visokom”.

Na sajmu su predstavljena 53 izlagača iz Visokog, Breze, Banja Luke, Novog Travnika, Višegrada, Gradačca, Vareša, Kaknja, Zavidovića, Sarajeva, Sanskog Mosta, Olova, Bihaća, Mostara, Janje…
Sajam su svečano otvorili načelnica Općine Visoko Amra Babić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona, Bojan Bošnjak.

Organizator manifestacije je Općina Visoko, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK. Sponzori sajma su poljoprivredo-prometna zadruga “Bios” Visoko, “Frutti Funghi” d.o.o. Visoko, “Voćar-Piramida d.o.o. Visoko i “Ideal” Visoko.

Drugog dana Sajma svim posjetiteljima poklon paketi

U utorak 4.11.2014. godine sa početkom u 11:00 sati bit će priređena radionica u organizaciji žena iz udruženja “Nit života”.

U 15:30 bit će upriličena nagradna igra- izbor najtežih poljprivrednih proizvoda- kultura i to za 4 kategorije, najteži krompir, mrkvu, tikvu i kupus.

Za nagradu je predviđen novčani bon od 50 KM koji će dodijeliti jedan od sponzora,  poljoprivredo-prometna zadruga “Bios” Visoko.

Također, poljoprivredo-prometna zadruga “Bios” uručit će svim posjetiteljima poklon pakete.

U 16 sati i 30 minuta, bit će održano predavanje o temi “Uzgoj i zaštita maline”, a predavač je mr. Adnan Maličević.

Poslije predavanja, u 17:30 nastupit će muzička grupa “Urban sevdah”.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close