LifestyleShowbiz

Drugo polufinale Eurosonga u Kijevu: Hrvatska u velikom finalu, Srbija ispala

U glavnom gradu Ukrajine večeras je održano drugo polufnale 62. izdanja Eurosonga. Nastupilo je 18 država, a plasman u finale osigurali su predstavnici Bugarske, Bjelorusije, Hrvatske, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunije, Norveške, Holandije i Austrije. Srbija nije osigurala svoje mjesto u finalnoj večeri

 

Drugo polufinalno večer otvorila je predstavnica Srbije Tijana Bogićević s pjesmom “In Too Deep”. Nastupila je u bijeloj prozirnoj haljini, a na sceni je imala podršku tri prateća vokala – Jelene Đurić, Sanje Bogosavljević i Jelene Pajić, uz plesni pokret igrača Borisa Vidakovića.

Makedoniju je predstavljala Jana Bučerska pjesmom “Dance Alone”, a prije nastupa je putem razglednice objavila svima da je trudna.

Od zemalja regije večeras je nastupila i Hrvatska koju je pjesmom “My Friend” predstavljao Jacques Houdek. Imao je pratnju tri prateća vokala, violine i violončela te projekcije na kojoj se smjenjuju djevojka i polje suncokreta koje vodi do brežuljka iznad kojeg je duga. Svojoj državi osigurao je nastup u velikom finalu.

Večeras su nastupili predstavnici Srbije, Austrije, Makedonije, Malte, Rumunije, Holandije, Mađarske, Danske, Irske, San Marina, Hrvatske, Norveške, Švicarske, Bjelorusije, Bugarske, Litvanije, Estonije i Izraela.

Bosna i Hercegovina ove godine ne učestvuje na Eurosongu zbog finansijskih poteškoća. Iz istog razloga naša država se nije takmičila za najbolju pjesmu Evrope 2013. i 2014. godine.

Veliko finale Eurosonga bit će održano u subotu, 13. maja.

 

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close