Dokumentarni film: Lik i djelo Hazima Šabanovića

Na svečanosti obilježavanja Dana Mješovite srednje škole „Hazim Šabanović“, održane dana 9.5.2013. godine, premijerno je prikazan Dokumentarni film na temu Lik i djelo Hazima Šabanovića. Ovaj film je djelo mladih učenika MSŠ „Hazim Šabanović“, koji su već u proteklih godinu dana pokazali svoje umijeće u kreiranju video uradaka različite vrste. Članovi TV Furde Enes Hodžić, Mahir Hadžimehmedagić i Amir Hajdarević, u saradnji sa profesoricom Amilom Omerbegović, ovaj put za vas donose jedan dokumentarni film koji govori o jednom našem sugrađaninu, Hazimu Šabanoviću, koji je dao veliki doprinos u kreiranju historije Bosne i Hercegovine u osmanskom periodu, kao i u kreiranju historije za pojedine druge dijelove Osmanske imperije na Balkanu.

Prema riječima članova TV Furde ovaj projekat bi trebao poslužiti za obrazovanje mladih građana naše države, a u razlozima zbog kojih su se odlučili na snimanje ovog dokumentarnog filma navode i neinformisanost građana naše države, posebno mladih, o uvaženim ličnostima u Bosni i Hercegovini gdje je posebno važno spomenuti doktora Hazima Šabanovića koji je bio važan za kreiranje historije Bosne i Hercegovine.

Nadalje, članovi ove ekipe već najavljuju neke projekte koji bi trebali da dobiju ozbiljniju formu u narednom periodu, ali i pozivaju sve građane da pogledaju ovaj dokumentarni film, jer posebno je važno da upoznamo svoju historiju da bismo poznavali sami sebe. Produkciju ovog filma potpisuje A&M Production, koja je također članica TV Furde.

Preporučujemo svima da pogledaju sljedeći video koji se nalazi u ovom prilogu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close