KošarkaSport

Doktora Karabega o težini Nurkićeve povrede

Nakon stravične povrede Jusufa Nurkića u utakmici Portlanda i Bruklina kontaktirali smo prof. dr. Reufa Karabega, specijalistu opće hirurgije, dugogodišnjeg člana medicinskog tima FK Sarajevo i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Karabeg nam je kazao da prognoze nisu najbolje i da je najmanje šest mjeseci potrebno za povratak punoj sportskoj aktivnosti, a sve zavisi od preloma i operacije.

– Gledao sam snimak i, kako mogu vidjeti, obje kosti su slomljene, i fibula i tibija. Povreda zahtijeva operaciju, tako da je minimalno šest mjeseci potrebno za povratak punoj sportskoj aktivnosti – rekao je doktor Karabeg za Avaz.ba.

Karabeg je govorio i o psihičkom oporavku sportista nakon teških povreda te povratku na teren.

– Pošto sam dugo u tom poslu, poznat mi je proces oporavka. Psihička pomoć je potrebna odmah te nakon operacije, ali i tokom cijelog oporavka. Prvo operacija, a onda fizikalna terapija i psihička pomoć – dodao je Karabeg.

Podsjetimo, Jusuf Nurkić je doživio lom noge dvije minute prije kraja utakmice i za njega je ova sezona gotova, a vjerovatno će propustiti i cijelu narednu.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close