Dijete napravilo multimilionski posao

Nema mnogo preduzetnika koji mogu da se pohvale potezima koji su donijeli multimilionske poslove za samo nekoliko godina.

(Index.hr)

Još manje je onih kojima je to pošlo za rukom prije završetka srednje škole.

 

Petnaestogodišnji Džejlin Bledso je jedan od njih, a svoju je kompaniju Bledso, koja se bavi veb dizajnom, osnovao kada je imao samo 13 godina.

 

Napornim radom uspio je da podigne vrijednost kompanije na više od tri miliona dolara, a danas zapošljava preko 150 ljudi .

 

Ipak, njegov posao ne ometa ga u školovanju. Predsjednik je učeničkog vijeća i St. Louis programa koji promoviše volontiranje među tinejdžerima, a i jedan je od studenata zahvaljujući kome je uvedena vegetarijanska hrana u školsku kafeteriju.

 

“Ne vidim mnogo njegovih vršnjaka koji su uspjeli da urade isto što i on, ali sve je rezultat njegovog truda. Izuzetno sam ponosan na njega” , rekao je njegov otac Kertis Bledso.

 

” Kada ste maloljetnik, ono što loše uradite ne može da vas obeshrabri na duže vrijeme. Uvek možete da se oporavite i da nastavite dalje dalje” , rekao je Džejlin, koji namjerava da studira na Harvardu i da postane advokat.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close