Digitalni marketing postao važan kanal promocije malih preduzeća

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine jučer je u Sarajevu organizirala radionicu o temi ”Facebook marketing – tajne za male biznise” koja je namijenjena poljopivrednim proizvođačima iz nekoliko sektora. 

Cilj radionice je da proizvođači iz sektora mljekarstva, voća, povrća i ljekovitog bilja razviju i unaprijede znanja i vještine iz oblasti online marketinga, s fokusom na korištenje društvenih mreža u svrhu promocije, a prvenstveno Facebooka.

Organizatori navode da je u posljednih nekoliko godina digitalni marketing postao važan kanal promocije malih preduzeća jer nudi široku ponudu povoljnih alata za uspješnu promociju preduzeća prema ciljnim grupama.

Direktor Instituta za edukaciju Vanjskotrgovinske komore BiH Duljko Hasić je kazao da je radionica koncipirana kao interaktivan rad na računarima, nakon koje će kandidati biti osposobljeni za samostalno kreiranje Facebook marketinga.

Istakao je da poljoprivredni proizvođači nisu dovoljno pripremljeni i informirani o najnovijim savremenim dešavanjima iz oblasti korištenja društvenih mreža, zbog toga je niz radionica od velikog značaja.

Za Facebook promociju je kazao da je to najefikasniji vid promocije kako s aspekta troškova, tako i s aspekta uštede vremena.

Naglasio je da su mala ulaganja, a da efekti mogu biti značajni.

“Ovo je prilika da stručnjaci pripreme proizvođače da mogu kreirati svoje profile i imaju efekta u promociji proizvoda”,istakao je Hasić.

Predavač i stručnjak iz oblasti društvenih mreža Jasmin Mekić je istakao da je Facebook postao nezaobilazan kanal kada je u pitanju promocija malog biznisa. Naglasio je da proizvođači uz mali ili ograničen budžet mogu postići zavidne reuzultate.

“Proizvođači mogu ostvariti kontakte s budućim kupcima te ostvariti prodaju, a što je krajnji cilj“, rekao je Mekić.

Dodao je da u BiH Facebook koristi oko 1,5 miliona osoba, te da su svi ozbiljniji brendovi na toj mreži.

Naveo je i da je u BiH registrovano 1.000 oficijelnih stranica privrednika

FENA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close