Nastavljeno doznačavanje sredstava Federalnog fonda nastradalim područjima

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac jučer je u Zenici s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Munibom Husejnagićem, zeničkim načelnikom Husejinom Smajlovićem i direktorom kompanije “Komrad-Ze” Muhamedom Šibonjićem potpisao ugovor o realizaciji projekta hitne sanacije klizišta i dionice puta za selo Kolići. Za ovaj projekat, koji treba biti završen u roku od 45 dana nakon uvođenja izvođača u posao, Federalni fond je izdvojio 166.000 konvertibilnih maraka.

Jučer je, ujedno, na osnovu Odluke Upravnog odbora Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, Zeničko-dobojskom kantonu doznačeno još 1.000.000 KM, od čega je 700.000 KM namijenjeno obnovi putne infrastrukture za Željezno Polje u općini Žepče, a 300.000 KM za obnovu puta Nemila – Bistričak u općini Zenica. Također, općini Gračanica je doznačeno 40.000 KM na ime zajedničkog finansiranja izgradnje mosta.

Tokom boravka u Zenici, direktor Jaganjac se sastao i s premijerima Tuzlanskog kantona Bahrijom Umihanićem i Posavskog kantona Marijanom Oršolićem, gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i projekt menadžerom UNDP-a Edisom Arifagićem.

Inače, Upravni odbor Federalnog fonda prihvatio je Izvještaj direktora Jasmina Jaganjca o realizaciji dosadašnjih odluka koje se odnose na utvrđivanje kriterija i izdvajanje sredstava za obnovu nastradalih područja.

www.magazinplus.eu – Vlada F BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close