Deseta jubilarna “ramazanska donacija” Mesne industrije Ovako

Kao i prethodnih godine, Mesna industrija Ovako ogranizovala je „ramazansku akciju“ za najugroženije građane u Bosni i Hercegovine. Podijeljeno je 22.000 kilograma hrane za 30 udruženja, a također su i lično uručeni paketi za 1000 ugroženih građana.

Kako navode iz „Ovako“, ove godine prirodne nepogode su odredile gdje će ovogodišnja pomoć biti usmjerena, tako da je njihov fokus ove godine bio pomoći naše građane koji su stradali u poplavama. Reagovali su sa njihovom pomoći tokom poplava, a vjeruju da i ovaj drugi ciklus pomoći u vidu ramazanske donacije dolazi u pravo vrijeme, jer izgleda kao da su naši građani na neki način već zaboravljeni.

Pored kategorije ugroženih poplavama, pomogli su i rad javnih kuhinja, koji već dvije decenije podržavaju naše najugroženije građane.

Važno je istaknuti da je ovo bila deseta jubilarna humanitarna akcija koju Mesna industrija Ovako realizovala prema najugroženijim članovima našeg društva.

Kao i svake godine, iz „Ovako“ ističu da su za kontinuitet u realizaciji ovakvih aktivnosti, te uspješnost kompanije najzaslužniji vjerni kupci, te da je ovo samo jedan od načina da se oduže našim građanima koji kupuju njihove proizvode.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close