PolitikaVisokoZDK

Delegacija Vlade ZDK posjetila Industriju mesa Semić Visoko

PREMIJER ZDK U POSJETIIM SEMIĆ: VLADA ŽELI OMOGUĆITI SNAŽNIJI RAST PRIVREDE

DelegacijaVlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Mirzom Ganićem iministrom Spahijom Kozlićem posjetila je danas Industriju mesa“Semić” Visoko, koja je jedan od regionalnih lidera u proizvodnji ipreradi mesa. Premijer Ganić je u razgovoru sa vlasnikom kompanije EsadomSemićem istakao opredjeljenje Vlade da nastavi raditi na unapređenju poslovnogambijenta, kako bi se dodatno podstakao privredni razvoj na području ZDK-a.

“Privrednicizaslužuju našu pažnju jer samo zajedno možemo popraviti ekonomsku sliku države.Želimo zadržati lidersku poziciju u izvozu, podstaći zapošljavanje ikontinuiran rast industrijske proizvodnje, a za iskoraknam je potreban još bolji ambijent. Ponosni smo što na području našeg kantonapostoje kompanije kao što je IM “Semić”, koja pokazuje da je uspjehmoguć uz rad i veliko zalaganje”, kazao je premijer Ganić.

Industrijamesa “Semić” zapošljava oko 200 radnika, a zahvaljujući investiciji uproizvodne pogone oko 15 miliona KM, koja je realizirana posljednjih nekolikogodina, ispunjavaju najstrožije zahtjeve Evropske unije. Paletu od oko 70proizvoda plasiraju kroz vlastiti prodajni lanac te domaće trgovačke lance.

“VladaZDK danas je još jednom pokazala opredjeljenje, brigu i interes za razvojprivrede i privrednih subjekata, ali i opredjeljenje za poboljšanje kvaliteta iuslova obrazovanja i obrazovnog sistema na području ZDK. IM'Semić’ želi immnogo uspjeha u daljem radu, a u korist svih građana ZDK i privrednih subjekatakoji su kičma razvoja našeg kantona”, kazao je Semić.

Ovomprilikom aktueliziran je problem sporosti izgradnje saobraćajnice krozindustrijsku zonu Ozrakovići. Privrednici traže da se radovi ubrzaju, jer zbogotežane komunikacije trpe veliku štetu.

Press služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close