-TopSLIDEKultura življenjaLifestyle

Danial S: lovačka oprema i sve što vam je potrebno za lov

Hasan Handžić: Sve što niste znali o lovu i lovačkoj opremi

O lovu koji se danas praktikuje, koji zaista uveliko ‘živi’ na našim prostorima razgovarali smo danas sa Hasanom Handžićem, članom LD ”Kiseljak” i istinskim zaljubljenikom u lov.

Hasan nam je otkrio sve detalje bavljenja lovom, procedure koje je potrebno proći kako bi se zapravo postalo lovcem. Prema njegovim riječima, lično se potrudio kroz svoj politički angažman da olakša običnom građaninu, ali i privrednicima koji se bave prodajom oružja i municije. Procedura pri nabavci i prodaji oružja prema prijašnjem Zakon o nabavljanju držanju i nošenju oružja ZDK je komplikovala obostranu saradnju između privrednika i građana/lovaca, što je upućivalo građane na nabavku oružja i municije van naše općine.

”Mi imamo jako dobru firmu sa jako velikim asortimanom i prihvatljivim cijenama, a to je Danial S. Firma koja već ima dugogodišnju tradiciju i koja je u proteklom periodu postala generalni uvoznik turskog oružja koje jako kvalitetno i prilagodljive cijene našim uslovima života. Tu možete naći puške sačmarice, puške sa izolučnim cijevima, odnosno popularne karabine i  pištolje. Jako blizu imamo sve ono što nam je potrebno.”-ističe Hasan.

Sve navedeno pokazuje da naša općina ima kvalitetnog konkurenta kada govorimo o nabavci i distribuciji oružja i municije. S obzirom da LD”Kiseljak” broji 480 članova, svakako se da zaključiti da je prodaja ovih proizvoda potrebna i korisna.

Ostatak razgovora možete poslušati u videu razgovora sa Hasanom Handžićem koji smo pripremili, a sponzor današnje emisije ”U fokusu” je firma ”Euro Stil” Doboj koja vas nagrađuje proizvodima svog branda Green Farm.

zosradio.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close