BiHPrivreda

Danas u Gračanici počinje Grapos-expo

U Gračanici danas počinje Osmi međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos-expo koji će u narednih pet dana okupiti brojne izlagače, ali i posjetioce iz cijele BiH.

Kako je za Oslobođenje nedavno kazao Nedžad Nuhanović, direktor Sajma, ove godine očekuju preko 300 izlagača koji osim iz Bosne i Hercegovine dolaze i iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Makedonije, Italije, Njemačke…
– Sajam svake godine okuplja sve više izlagača, te ove godine očekujemo najbolji sajam dosada, kazao je Nuhanović.
Prema njegovim riječima, Gračanica i ove godine nastavlja sa promocijom poduzetništva i privrednih aktivnosti malih i srednjih preduzeća, a ove godine Sajam će se održati na 6.000 kvadratnih metara zatvorenog i 4.000 kvadrata otvorenog izložbenog prostora.
Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u sklopu Sajma će, u saradnji s Općinom i UD BOMS EXPO d.o.o. Gračanica organizirati niz aktivnosti čiji je cilj povezivanje privrednih subjekata i drugih relevantnih aktera te unapređenje dijaloga i razmjena iskustava kao i promicanje poduzetničkog duha, najavljeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.
Prvog dana Sajma planirana je panel-diskusija Poslovno okruženje u funkciji razvoja poduzetništva i MSP i radionica Zašto postati poduzetnik u organizaciji Fondacije tuzlanske zajednice i Ministarstva razvoja i poduzetništva TK-a. Kako je najavljeno, Sajam će kao i prethodnih godina pratiti brojne vansajamske aktivnosti, te zabavni sadržaji.
Ovogodišnji sajam organizuje se pod motom “Budućnost se ne očekuje, ona se gradi”.

Oslobođenje

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close