RukometSport

Šuman objavio spisak za Finsku

Iako se ne zna da li će rukometaši BiH putovati u Vantaau, selektor Bilal Šuman je objavio spisak od 28 igrača za na koje će računati u maju

 

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman objavio je spisak od 28 imena na koja računa za dvomeč sa Finskom 4. i 7. maja u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj. Iako je i dalje neizvjesno da li će bh. tim uopšte otputovati u Finsku selektor je odlučio da objavi spisak igrača, koji do 24. aprila mora poslati i u EHF. Samo dan kasnije ističe rezervacija karata za Finsku, a neizvjesno je ko će platiti te karte. Mnogo stvari bi moglo biti jasnije sutra za kada je zakazana sjednica Izvršnog odbora RSBiH.
Na Šumanovom spisku nalazi se sedam novih imena, a odlučio je da pozove čak sedam lijevih bekova. Na spisku su: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Damir Efendić, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Anes Bečić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Elmir Građan, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Duško Čelica, Vladan Lončar, Tarik Kasumović, Tarik Vranac, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Josip Perić, Mario Pavlak, Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić i Ibrahim Haseljić. Okupljanje je zakazano 1. maja u Sarajevu, a u Finsku bi se trebalo putovati dva dana kasnije. Prvi meč igra se 4. maja u Vantaau, a revanš tri dana kasnije u Goraždu.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close