Danas je Svjetski dan donjeg rublja

Danas je Svjetski dan donjeg rublja, pa pošto ga proslavljamo okruženi tako bogatim izborom gaćica, hajde da izaberemo najseksi!

U svijetu se ovaj dan obično obilježava okupljanjima na javnom mjestu tokom kojih ljudi nose samo donje rublje. Kako mi nismo baš te sreće, hajde da malo “pretresemo” teoriju.

Danas se rublje uglavnom pravi od čipke, satena, svile, ukrašeno šljokicama, mašnicama, perlicama i uglavnom više otkriva nego što pokriva, ali nije oduvijek bilo tako.

Prije samo dva stoljeća, rublje je bio tako nezgrapno da je pokrivalo veći dio ženskog tijela. Ni sa gornjim dijelom situacija nije bila ništa bolja. Krajem 19. stoljeća, korzeti su postali manji, manje glomazni i neudobni, pa su kasnije bili zamijenjeni nečim što liči na današnji brushalter, a koji je dizajnirala početkom 20. stoljeća Mary Phelps Jacob.

Spas za žene donio je, vjerovali ili ne, Prvi svjetski rat, kada su one morale da preuzmu i rad na muškim poslovima što je zahtijevalo praktičniji i, samim tim, manji veš.

Tijekom dvadesetih godina 20. stoljeća, sa skraćivanjem suknje, u modu ulaze i halteri za čarape čineći rublje još erotičnijim.

Sredinom stoljeća su bili popularni i mideri koji su korigirali formu stomaka i bokova, ali se oni u drugoj polovini stoljeća gotovo gube iz upotrebe. Međutim, ne možemo reći da su u potpunosti nestali, jer ga mnoge zvijezde sa oblinama, poput Kim Kardashian, i dalje koriste, samo što nerado pričaju o tome.

Kraj dvadesetog i početak 21. stoljeća donosi i poigravanje dijelovima donjeg rublja koje se sada nosi preko odjeće ili namjerno izviruje iz traperica (poput tangi).

Tako stigosmo do današnjeg dana. Ako se osvrnete oko sebe, vidjeti ćete ogroman izbor donjeg rublja, od klasičnih pamučnih gaćica, preko brazilki i bokserica do minijaturnih tangi. Za one koji vole retro tu su i “bakine gaće” u stilu Bridget Jones. Dok jedni vole da veš sakriva što manje, drugi bi ipak nešto da ostave mašti.

Bar.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close