PolitikaRegion

Dačić u Beogradu dočekao delegaciju BiH na čelu sa Zvizdićem

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao je danas na Aerodromu “Nikola Tesla” članove delegacije Vijeća ministara BiH sa predsjedavajućim Denisom Zvizdićem na čelu, koji su doputovali u zvaničnu posjetu Srbiji.

Dačić je poželio dobrodošlicu delegaciji u kojoj su i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar vanjskih poslova Igor Crnadak i ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

“U srdačnom i neformalnom razgovoru obe strane izrazile su zadovoljstvo zbog posete Srbiji, kao i spremnost da se otvoreno razgovara o svim pitanjima koja su od obostranog interesa s ciljem zajedničke i stabilne budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sa Zvizdićem večeras razgovarati o mnogim važnim pitanjima na neformalnoj večeri koju će prirediti u njegovu čast.

On je istakao da je važno ozbiljno i odgovorno sagledavati pozicije naroda, a prije svega zajedničku budućnost, kao i da Srbija podržava sprovođenje u djelo Dejtonskog sporazuma i da on ne želi da se miješa u političke prilike, ni u Republici Srpskoj, ni u BiH.

Vučić i Zvizdić zvanični sastanak imaće sutra, a svečani doček biće organizovan u 10.00 sati ispred Palate Srbija.

Srna

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close