Da li su ovo zablude o seksu ili živa istina?

Tokom godina su se namnožile zablude o seksu, a neke među njima zaista su smiješne i sulude. Ipak, ma koliko se neke priče o seksu činile apsurdnima, zapravo su tačne.

Donosimo neka najuobičajenija uvjerenja kad je seks u pitanju. Možete li reći što je zabluda, a što je zapravo tačno?

Istina ili laž: Afrikanci imaju najveće penise

Jesu li Afrikanci zaista obdareniji od drugih muškaraca? Richard Lynn tvrdi da je pronašao odgovor. Britanski profesor psihologije na Univerzitetu Ulster prikupljao je podatke o veličini penisa iz 113 zemalja. Rezultate istraživanja objavio je u naučnom časopisu Personality and Individual Differences.

Kritičari studije tvrde da su podaci manjkavi jer su prikupljeni s web stranica. Zaključak studije Richarda Lynna je da Afroamerikanci imaju veće penise od drugih muškaraca. Od 113 zemalja, Demokratska Republika Kongo nalazi se na vrhu liste s prosječnom veličinom penisa od 18 centimetara, a prosječna veličina penisa na afričkom kontinentu iznosi 16 centimetara. U Indiji je prosjek 10 centimetara, kao i na Tajlandu. Prosjek u Sjevernoj i Južnoj Koreji je 9,5 centimetara, u Americi 12 centimetara…

Istina ili laž: Oblik ženskih usana povezan je s postizanjem vaginalnog orgazma

Oni koji vjeruju da je klitoris jednini ključ za žensko seksualno zadovoljstvo grdno se varaju. Vaginalni orgazmi ili orgazmi postignuti prilikom vaginalnog odnosa – postoje. Studije su pokazale da 30 posto žena postigne orgazam prilikom vaginalnog odnosa. Što ih razlikuje od klitoralnog orgazma? Može li to otkriti žensko lice?

Čini se da može. Pitajte Stuarta Brodyja, profesora psihologije na Univerzitetu West of Scotland. Godine 2011. proveo je istraživanje u kojem je sudjelovalo 258 žena, a rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Journal of Sexual Medicine. Njegovo istraživanje pokazalo je da gornja ženska usna može ukazivati na to koliko je vjerovatno da žena može ili ne može postići vaginalni orgazam. Dakle, žene koje imaju izraženo udubljenje iznad gornje usne sklonije su vaginalnim orgazmima, tako je barem pokazala studija u Škotskoj.

Istina ili laž: Čokolada ima afrodizijačka svojstva

Ne samo da je čokolada ukusna, ona ima i afrodizijačka svojstva. Čokolada zaista zadrži spojeve koji podstiču dobro raspoloženje, osjećaj ljubavi i seksualnog uzbuđenja – tryptophan i feniletilamin.

Zvuči obećavajuće, zar ne? Nažalost, ovo nije istina jer količina tih spojeva u čokoladi je premala da bi podstaknula osjećaj seksualnog uzbuđenja ili osjećaj ljubavi, čak i ako jedete čokoladu svaki dan.

Istina ili laž: Ne možete dobiti polno prenosivu bolest ako se seksate u vodi

Iako je seks u kadi čest u pornićima, pa čak i u drugim filmovima, u stvarnosti seks i voda nisu najbolja kombinacija. A kad je riječ o polno prenosivim bolestima, ovo je totalna laž. Ne samo da voda ispire prirodne tjelesne izlučevine, nego koža postaje i osjetljivija. Seksom u vodi zapravo se povećava mogućnost zaraze polno prenosivim bolestima.

Istina ili laž: Prsti muškarca otkrivaju veličinu njegovog penisa

Muškarci s velikim stopalima imaju velike – cipele! Ne postoji dokaz da postoji veza između muškarčevih stopala i veličine penisa, ali postoji način da otkrijete ima li odjeveni muškarac u gaćama šargarepicu ili tikvicu. Sve što morate učiniti je pogledati njegove prste.

Studija objavljena u časopisu Asian Journal of Andrology pokazala je da što je manji odnos između dužine kažiprsta i prstenjaka desne ruke, to je penis duži. Prednatalni testosteron može uticati na rast prstiju, kao i na razvoj penisa, tvrde stručnjaci.

Istina ili laž: Seks može izliječiti glavobolju

Zaboravite aspirin i poseksajte se! Dokazano je, ovo je potvrdilo nekoliko studija. Ali ima jedna kvaka – morate doživjeti orgazam. I zato kad sljedeći put partnerki kaže: ‘Ne sad, boli me glava’, neka vam misija bude ta da joj zaista olakšate.

Hot.hr

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close