“Čudo od jakne” sadrži sve što putniku može zatrebati: Dizajner tražio 20.000, prikupio 9 miliona dolara!

Jaknu je dizajnirao 29-godišnji student Hiral Sanghavi, a ona u sebi sadrži sve što bilo kojem putniku može zatrebati. Tako jakna ima petnaestak funkcija među kojima su i ugrađeni jastuk za spavanje na napuhavanje, maska za oči i specijalni džep s punjačem za mobitel.

Sanghavi je izjavio da je njegov prvobitni cilj bio putem kampanje na Kickstarteru prikupiti 20.000 dolara, no na kraju skupio nevjerojatnih 9,19 miliona dolara te time svoju jaknu doveo do statusa najfinansiranijeg odjevnog predmeta do sada, prenosi Poslovni.hr.

Za CNN je izjavio da mu je ideju za kreiranje jakne dala njegova supruga dizajnerica, koja živi na zapadnoj obali SAD-a. Sanghavi je stalno putovao iz Chicaga u posjete supruzi i treba je smisliti način da mu sve što je potrebno bude na dohvat ruke.

“To je dugačak let, često bih zaboravio jastučić za vrat pa bih u zračnoj luci kupovao novi”, kazao je za CNN.

Nakon uspješne kampanje skupljanja novca za svoj projekt, studij će morati pričekati kako bi se uspio posvetiti razvoju tvrtke i proizvodnji. Narudžbe stižu sa svih strana, što nije ni čudno kada se vidi što sve kupac dobije za cijenu jakne.

Evo što sve ta ‘čudesna’ jakna, za koju je stiglo oko 70 hiljada narudžbi, ima:

– Jastučić za vrat

– Masku za oči

– Držač za slušalice

– Džep za napitke

– Džep za telefon

– Zatvoreni džep s penkalom (telescoping pen/stylus)

– Tkanje od mikrofibre

– Džep za putovnicu

– Džep za sunčane naočale

– Džep za dekicu

– Džep za iPad

– Rukavice

– Džepove s grijačima za ruke

– Džep s punjačem za mobitel

Cijena ‘najbolje putničke jakne svih vremena’, kako su je već počeli nazivati, iznosit će između 90 i 120 dolara, ovisno za koji se model kupac odluči. Isporuke bi trebale početi tokom novembra.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close