Četverogodišnjak dao savršen odgovor na pitanje o azilantima

Četverogodišnji Niklas je pred kamerama, opušten i siguran, dao odličan odgovor o strancima i azilantima u Njemačkoj i tako postao tema pohvala njemačkih medija.

Niklas, sa kačketom na glavi, prišao je iznenada jednoj TV ekipi koja je intervjuisala Farda, njemačkog repera iranskog porijekla, i onda je muzičar upitao dječaka da li je bio u vrtiću i da li mu je tamo bilo lijepo.

“Da, lijepo je”, odgovorio je Niklas, a na Fradovo pitanje: “Ima li i tamo stranaca?”, Niklas je mirno odgovorio: “Nema, tamo su djeca” i tim odgovorom pokupio simpatije mnogih Nijemaca.

“Četverogodišnjak je dao savršen odgovor na pitanje o izbjeglicama i azilantima. Mališanu su bile potrebne samo četiri riječi da okonča debatu o strancima”, piše magazin Fokus, a dnevnik Tagesspiegel navodi da za Niklasa očito nema razlike odakle mu dolaze drugovi sa kojima se igra i da je dijete – dijete, prenosi Tanjug.

Svojom spontanom reakcijom Niklas je iznenadio čak i repera, koji je dječaka pohvalio i rekao: “Dobar argument, dobar odgovor”, prenose mediji.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close