Čestitke povodom Kurban-bajrama: Radost, mir i blagostanje

Povodom blagdana Kurban-bajrama predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak uputio je čestitku svim pripadnicima islamske vjere u BiH.

“Neka slavlje ovoga blagdana u vaše domove i domove vaših najmilijih donese obilje radosti, mira i blagostanja, te ojača istinske ljudske vrijednosti – razumijevanje i poštovanje među svim ljudima dobre volje”, poručio je Čolak.

Predsjedateljica Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto u ime Doma i u svoje osobno ime uputila je čestitku Huseinu ef. Kavazoviću, reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH i svim građanima u zemlji i inozemstvu koji slave Bajram: – Želim da ovi veliki i radosni dani proteknu u miru i najljepšem raspoloženju.

Radost u srcima

Također, čestitku su uputili i zamjenici predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH Šefik Džaferović i Mladen Bosić.

“Svim pripadnicima islamske vjere u BiH upućujem iskrene čestitke povodom predstojećeg praznika Kurban-bajrama, sa željom da praznik sa porodicom i prijateljima proslavite u miru, zdravlju i sreći”, navodi se u Bosićevoj čestitki.

Džaferović je poželio svim muslimanima u BiH da Bajram provedu u zdravlju, miru, slozi i blagostanju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u BiH i dijaspori.

“Vama i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori od srca čestitam Kurban-bajram u ime Vijeća ministara BiH i u svoje ime. Bajram šerif mubarek olsun”, stoji u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića.

Premijer FBiH Fadil Novalić uputio je pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitku u kojoj se kaže: – Najiskrenije vam čestitam ovaj veliki vjerski praznik. Neka bajramsko slavlje unese radost u vaša srca i domove i pruži priliku da još jednom osnažite svoju nadu, želju i volju da zajednički gradimo ljepšu budućnost. Želim da Kurban-bajram provedete u dobrom zdravlju, te da, u skladu s vjekovnom tradicijom, njegovu radost podijelite s članovima svojih porodica, prijateljima i komšijama.

Stabilnost zajednice

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je čestitku reisu-l-ulemi IZ-a u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Osmanu Kozliću, imamima i svim građanima islamske vjere u RS-u i BiH. Čubrilović je izrazio uvjerenje da će duhovne poruke Kurban-bajrama snažno uticati na podsticanje dobra koje treba da bude esencijalni faktor u svakom vidu angažovanja i saradnje.

“To nas upućuje na važnost međusobnog poštovanja, razumijevanja i tolerancije, kao i na svijest da se izgradnjom povjerenja doprinosi stabilnosti cijele društvene zajednice, novim razvojnim perspektivama i mogućnostima izgradnje čvrstih temelja za bolju budućnost”, stoji u čestitki.

Predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim pripadnicima islamske vjere u BiH: “Želimo da bh. muslimani proslave Bajram u miru, blagostanju i međuljudskoj toleranciji kako ove, tako i svih godina koje su pred nama”, poručio je Finci.

Kurban-bajram čestitao je i predsjednik Jevrejske opštine Sarajevo Boris Kožemjakin.
Iskrene čestitke vjernicima uputili su i premijer Bosanskopodrinjskog kantona Goražde Emir Oković, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99, te mnogi drugi.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close