PolitikaZDK

Čestitka premijera i predsjedavajućeg Skupštine ZDK povodom Dana Zenice

Čestitka premijera i predsjedavajućeg Skupštine ZDK povodom Dana Zenice: Iz krize izazvane pandemijom izaći ćemo jači i jedinstveniji

PoštovaneZeničanke i Zeničani, u ime Vlade i Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i usvoje lično ime, upućujemo vam iskrene čestitke povodom 20. marta – DanaZenice.

Na današnjidan 1436. godine ime Zenice prvi put je spomenuto u jednom dokumentu DubrovačkeRepublike. Nažalost, globalna pandemija koronavirusa spriječila je ponosneZeničanke i Zeničane da dostojno proslave 584. rođendan svoga grada, koji jeoduvijek bio važno industrijsko središte, grad čelika, sporta, kulture imladosti te grad u kojem žive dobri i čestiti ljudi.

VladaZeničko-dobojskog kantona posvećena je razvoju svih lokalnih zajednica, aposebno Zenice kao kantonalnog administrativnog središta, na svim poljima –privredi, poljoprivredi, boračkoj i socijalnoj zaštiti, zdravstvu, sigurnosti,školstvu, kulturi, sportu i svemu onome što donosi razvoj i bolji život zagrađane, a to pokazuje konkretnim projektima i politikama.

Iskrenovjerujemo da ćemo iz krize izazvane pandemijom koronavirusa izaći još jači ijedinstveniji, da ćemo ubrzo slaviti važne datume iz naše prošlosti kao nekadate nastaviti zajedno raditi na razvoju i projektima za bolje sutra svih nas.

S ponosom sedanas prisjetimo svih patriota koji su za slobodu Zenice dali svoje živote izdravlje, ali i najvećeg poratnog vizionara, rahmetliHusejinaSmajlovića, kojije sa svojim timom ostavio neizbrisiv pečat i učinio Zenicu gradom kakav jedanas, ucrtavši put njezinog razvoja kao grada ugodnog ilijepog življenja.

Press-službaZDK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close