Certifikati za polaznike „Škole automotiva“

ASA, Prevent i Volkswagen Sarajevo uspješno implementirali projekat

Certifikati za polaznike „Škole automotiva“

Mladi diplomaniti i magistranti spremniji za tržište rada

Sarajevo, 12.11.2012. – Dvadeset i devet polaznika „Škole automotiva“ uspješno je apsolviralo jednomjesečni edukativni program koji su organizovali ASA, Prevent i Volkswagen Sarajevo.

„Obzirom da sam ja ekonomista svoje viđenje programa izražavam ekonomskom računicom i benefitima od istog, kaže Emir Kurtović, jedan od polaznika Škole automotiva koji je danas dobio certifikat na svečanoj dodjeli u ASA grupaciji.

„Mi smo u ovaj projekat investirali samo naše slobodno vrijeme, a za uzvrat smo dobili nova znanja, kontakte, stekli prijatelje i cijeli ciklus okončali s ovim certifikatom koji obogaćuje naše biografije i koji nas dodatno može približiti potencijalnim poslodavcima i učiniti nas konkurentnijim na tržištu rada.“

„Škola automotiva“ je besplatan program i okuplja studente i apsolvente sa Univerziteta iz BiH. Kako je nezaposlenost mladih gorući problem i većina njih nakon završenog formalnog obrazovanja odlazi na Biro za zapošljavanje, cilj programa je omogućiti im kvalitetnu obuku i uvid u stvarno stanje i potrebe tržišta rada.

Preko 200 kandidata prijavilo se za ovu školu, a najboljih dvadeset i devet je svakog radnog dana slušalo predavanja i učestvovalo u kreativnim radionicama koje su držali menadžeri iz ASA-e, Preventa i Volkswagen Sarajeva.

Program se sastojao od 38 modula, a polaznici su u sklopu obuke posjetili Prevent i Volkswagen Sarajevo gdje su se na licu mjesta upoznali sa procesom proizvodnje komponenti za automobilsku industriju.

Ovo je druga godina zaredom kako se održava „Škola automotiva“, a zaposlenje u Prevent grupaciji dobio je značajan broj polaznika prošlogodišnje škole.

Polaznici su diplomirani inžinjeri mašinstva, hemije, elektrotehnike, saobraćaja, kao i diplomirani psiholozi i ekonomisti, a svi ulaze u bazu potencijalnih zaposlenika pomenutih kompanija.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close