Cement kakanjske tvornice ugrađen u najveće objekte u BiH

Redovna Generalna skupština dioničara Tvornice cementa Kakanj zasjedala je 27.05.2014. godine u Kaknju. Ovom prilikom usvojen je Godišnji izvještaj o poslovanju za 2013. godinu sa Izvještajem revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju. Tokom 2013. godine Tvornica cementa Kakanj na tržište je plasirala 476.000 tona cementa, što je za 12 procenata bolje u odnosu na prethodnu godinu.

“Većina cementa u protekloj godini ugrađena je u najveće objekte u BiH, kao što su dva najveća mosta na Koridoru 5C”, rekao je Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj i generalni direktor HeidelbergCementa za BiH i Hrvatsku. “Moram posebno istaknuti i značajan uspjeh naše kćerke kompanije, TBG BH, koja je tokom 2013. godine ostvarila rekordne rezultate u historiji svog postojanja. Naime, u četiri betonare u BiH proizvedeno je i ugrađeno oko 204.000 metara kubnih transportnog betona koji je najvećim dijelom ugrađen u najveće i najzahtjevnije infrastrukturne projekte u BiH.”

Nadzorni odbor Tvornice cementa Kakanj je ovom prilikom također potvrdio i pozdravio odluku o donaciji 500.000,00 KM za pomoć ugroženima od poplava i obnovu koju Tvornica cementa realizira u novcu i materijalu (cement i beton).

Svoj dodatni konkretni doprinos oporavku BiH Tvornica cementa Kakanj će realizirati kroz najavljeni ciklus investiranja od minimalno 20 miliona KM usmjerenih u proizvodnju. “Ponosan sam što radim u HeidelbergCement grupaciji. Ovo pokazuje da kompanija nije samo uspješna jer ima dobra postrojenja i dobro obučene ljude, nego također humane ljude koji su uvijek spremni pomoći onima kojima je pomoć najviše potrebna,” zaključio je Muidža.

ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close