Čelik u finalu Regionalne ragbi lige

Ragbijaši zeničkog Čelika plasirali su se u finale Regionalne ragbi lige gdje će 16. maja igrati sa splitskom Nadom.

U polufinalnom meču danas su na zeničkom Kamberovića polju pred oko hiljadu navijača, savladali zagrebački Smartson sa 49:12.

Inače radi se o svojevrsnoj reprezentaciju sjeverne Hrvatske u kojoj su igrači iz Mladosti, Zagreba i Lokomotive. Sa 14 poena najuspjesšiji je bio kod domaćih Sabahudin Subašić a kod gostiju sa 12 Ivan Bjelobrajdić.

U drugom polufinalnom susretu Nada je sa 20:0 savladala Pobednik Mozzart iz Beograda.

Igrači zeničkog kluba koje sa klupe vodi trenerski tandem Kenan Uzunović i Ermin Mušinović krenuli su žestoko u meč i već u četvrtoj minuti su poveli sa 14:0. Skorove tj. po pet poena postigli su Mirsad Fetić i Haris Oruč, a dva puta je pretvarao (po dva poena) Sabahudin Subašić.

Do kraja prvog dijela Armin Kavazović je postigao skor a Subašić pretvorio za Čelik, dok je dva puta kaznu (po tri poena) realizovao Ivan Bilobrajdić.

U nastavku nove dvije kazne je realizovao Bilobrajdić, a Čelik uzvratio skorom Armina Zadića i novim pretvaranjem Subašića.
Do kraja meča Edin Pojskić, Admir Stanković i Sedad Tufekčić su postigli skorove, a Subašić tri puta majstorski pretvorio za 49:12.

Na sceni je jedan novi čelik. Neki novi klinci osvjetlali su obraz zeničkog i bh.sporta i ostvarili najveći uspjeh u sedam sezona postojanja regionalnog takmičenja u kojem osim iz Hrvatske i BiH učestvuju klubovi iz Srbije, Crne Gore i Mađarske.

M.DAJIC
Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close