Bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović Talijan”

Trinaesti bokserski turnir

MEMORIJAL MUSTAFA HAJRULAHOVIĆ TALIJAN Dolaze borci iz osam zemalja

Trinaesti međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović Talijan” bit će održan 19. i 20. septembra su sarajevskom Domu mladih – KSC Skenderija.

Tradicionalni turnir održava se u znak sjećanja na generala Armije Bosne i Hercegovine, ratnog komandanta Prvog korpusa, koji je dao veliki doprinos u odbrani Sarajeva i države.

Na memorijalu će nastupiti borci iz osam zemalja kao i bokseri iz 13 bosanskohercegovačkih klubova.

Direktor turnira Džemal Aganović na pres-konferenciji je kazao da je  general Hajrulahović “pored svih svojih zasluga, bio osnivač i Bokserskog kluba Zlatni ljiljani, koji egzistira i danas i koji je inicijator i osnovna tehnička podrška organizacije ovog turnira”.

– Kroz proteklih 13 godina postojanja ovog memorijala aktivno učešće na turniru je uzelo više od 600 takmičara iz BiH i drugih evropskih zemalja, što ovom turniru daje međunarodni karakter – kazao je Aganović.

Prije početka turnira delegacija Organizacionog odbora i učesnika takmičenja u subotu će položiti cvijeće na mezar generala Hajrulahovića u haremu Alipašine džamije.

Konačni spisak, raspored borbi i parova bit će poznat uoči početka turnira.

Zvanično orvaranje memorijala na programu je u subotu u 18 sati. Prvog dana na programu će biti 18 polufinalnih borbi, dok će se finalni mečevi održati u nedjelju od 11 sati.

Pored izbora za najboljeg boksera turnira Stručni žiri će tradicionalno proglasiti najborbeniji par, najboljeg tehničara, te nagraditi najmlađeg borca.

Autor: Fena

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close