Yanis Varoufakis: “Za vrijeme rada u Eurozoni susreo sam se s toliko zla da ne biste vjerovali,…”

Bivši grčki ministar financija Varoufakis: “Za vrijeme rada u Eurozoni susreo sam se s toliko zla da ne biste vjerovali, a njihova brutalna politika prema nama bila je poruka španjolskim biračima”

(advance.hr)

Bivši grčki ministar financija, Yanis Varoufakis, koji je podnio ostavku na svoju poziciju u SYRIZA-i nakon što je tadašnja vlast pristala na nove uvjete kreditora, komentirao je aktualnu situaciju te istaknuo kako je “brutalna politika” kreditora prema Ateni imala jasan cilj – poslati poruku španjolskim glasačima koji bi na parlamentarnim izborima ove zime mogli izabrati ljevičarsku stranku Podemos.

Istaknuo je kako je Trojka odbacila grčke prijedloge za ekonomske reforme na temelju politike, potez koji nije imao nikakve veze s ekonomijom.

“Za vrijeme mog rada u Eurozoni susreo sam se s kombinacijama iracionalnosti i zla koje je teško i zamisliti. Ovi kreditori su nametali dugove zemlji znajući kako novac neće dobiti natrag. Zašto? Bila je to demonstracija za španjolski narod, da se pokaže što će im se dogoditi ako izaberu vlast koja neće biti poslušna. To je brutalna politika”.

Vezano uz temu:
Zašto je nestala europska ljevica?

Podemos nakon Grčke – može li španjolska alternativa stvoriti realan plan za bolju budućnost

Okrutna ekonomska kolonizacija Grčke: O gubitku suvereniteta i izdaji jednog naroda

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close