BiH može primiti 5.000 izbjeglica, nakon toga zatvara granice

BiH ima kapacitet za smještaj do pet tisuća izbjeglica, kada popuni kapacitet, rekao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, dodajući da će kada se popune kapaciteti granica biti zatvorena

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas u Sarajevu da će u slučaju ulaska izbjeglica i migranata u BiH država biti primorana da zatvori granicu nakon što budu popunjeni svi kapaciteti za njihov smještaj, a ne bude postojao koridor kojim bi oni mogli nastaviti put prema zapadnoj Europi.

Pojasnio je da nakon zatvaranja granice između Srbije i Mađarske postoji mogućnost da bude zatvorena i granica između Srbije i Hrvatske što bi značilo da oni koji uđu u BiH nemaju gdje dalje otići.

Mektić je istaknuo da je BiH spremna tranzit za izbjeglice i migrante ukoliko bude uspostavljen koridor za njihov prolazak prema zapadnoj Europi, te da im u tom tranzitu pruži svu neophodnu pomoć i podršku.

Precizirao je da BiH trenutno ima kapacitete za smještaj do pet tisuća tih osoba, te da još nijedna nije uočena na bh. granicama.

Po Mektićevim riječima najizglednija mogućnost da izbjeglice pređu granicu BiH postoji na području Bijeljine, dok za područje Trebinja to nije izgledno.

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close