-TopSLIDENogometSport

Bivši mladi Zmaj se potajno nadao pozivu Peteva: “Čuo sam da me prati, sada sam presretan”

Imat će priliku da se dokaže

Novo ime na spisku selektora A reprezentacije naše zemlje Ivayla Peteva je defanzivac hrvatske Gorice Aleksandar Jovičić (25).

Jovičić se u posljednjih par mjeseci povezivao sa našom reprezentacijom, a sada je i zvanično stigao poziv za prijateljske duele sa Crnom Gorom i Danskom.

Za poziv je saznao pred važan današnji meč svog tima protiv Rijeke. Zadovoljstvo nije krio, svjestan da ga čeka novi izazov.

Ranije je šest puta nosio dres mlade reprezentacije naše zemlje.

“Stvarno sam presretan zbog poziva, šta drugo da kažem. Ovo je veika stvar za mene i moju porodicu. Prve čestitke su stigle od supruge, poslije nje od oca, majke, brata, prijatelja…”, priča Jovičić za SportSport.ba.

Špekulisalo se da ga selektor Petev prati na utakmicama HNL-a.

“Potajno sam se nadao pozivu i vjerovao da će se to jednog dana možda i desiti. Nisam bio u kontaktu sa selektorom, ali sam čuo da me prati. Nadam se da ćemo imati pravu priliku popričati na okupljanju”.

Poziv u reprezentaciju velika je čast za svakog nogometaša.

“Naravno da jeste. Čast i zadovoljstvo, velika privilegija za svakog nogometaša. Kao i do sada u karijeri, pružit ću maksimum i da naravno opravdam poziv”.

Gorica je hit prvenstva, a velike zasluge pripadaju Jovičiću koji je ponio i kapitensku traku. Danas ga čeka veoma važan meč.

“Zadovoljan sam, jako dobra sezona za nas. Danas nas očekuje velika utakmica u Rijeci. Odlučit će putnika za Evropu. Nadam se da ćemo se predstaviti u dobrom svjetlu”.

Može biti slika sljedećeg: 2 ljudi, ljudi stoje i osobe koje igraju nogomet

Svojim igrama skrenuo je pažnju mnogih klubova. Špekulisalo se da će napustiti Hrvatsku još na zimu, no odlučio je ostati. Na ljeto to nije sigurno.

“Bilo je ponuda, ali sretan sam i zadovoljan u Gorici, a i moja porodica isto. Ako dođe neka ponuda koja će zadovoljiti sve tri strane, naravno da ćemo sjesti i popričati”, dodao je novopočeni A reprezentacije naše zemlje Aleksandar Jovičić u razgovoru za SportSport.ba.

Jovičić je nastupao u dosadašnjoj karijeri za Rudar Prijedor, Borac Banja Luku, FK Krupa, Slaven Belupo i Istri. U Goricu je stigao u julu 2018. godine.

Ove godine upisao je 27 nastupa u prvenstvu, te dodao i dva puta pogotka.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close