Bh. kadeti izborili elitni krug kvalifikacija

Kadetska reprezentacija BiH igrači do 17 godina ostvarila je historijski uspjeh i plasirala se u elitni krug kvalifikacija. Bh. kadeti su kvalifikacioni turnir koji je održan u našoj zemlji završili na drugom mjestu iza Portugala i tako obezbijedili prolaz dalje.

Danas su bh. nade remizirale sa Crnom Gore i odigrali 0:0 što je bilo dovoljno za veliko slavlje. Na kraju je Portugal skupio maksimalnih 9 bodova, danas savladali Hrvatsku sa 1:0, dok je BiH imala 4. Hrvati su ostali na 3, a Crna Gora je osvojila jedan bod.

U prvom dijelu bh. nade su bile bolje i opasnije. Ipak, na poluvremenu nije bilo golova. Izabranici Sakiba Malkočevića i Admira Adžema su krenuli ofanzivno, pa na početku meča izdvajamo pokušaje Osmanovića i Gojaka, dok je na drugoj strani Čutahiji zaprijetio Vujnović.

U 14.minuti pokušao je Lelić, ali je golman Crnogoraca bio na mjestu. Isti igrač je u 24.minuti imao priliku, ali je ostalo 0:0. U 26.minuti i agilni Hadžiahmetović je u prilici, ali je bio neprecizan. Do kraj prvog dijela izdvajamo i priliku Gojaka u 39.minuti, ali je Šarkić odbranio.

U drugom djelu smo također krenuli ofanzivno. Redale su se prilike Lelića kojeg je u dva navrata zasutavio golman gostiju. Onda je pokušao Kremenović, a zatim i Gojak, ali lopta nije htjela u gol. U 60.minuti Magud je imao priliku za Crnogorce, ali nije bilo promjene. Uslijedio je period mirne igre, a naši momci su bili svjesni da im je odgovorao i remi. Svi momci su zaslužili visoku ocjenu, a posebno su za igru bili raspoloženi Hadžiahmetović, Lelić i Osmanković…Ova generacija je pokazala kvalitetu da može otići daleko.

Treba odati i priznanje stručnom štabu na čelu sa Sakibom Malkočevićem i Admirom Adžemom.

(SCsport.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close