Film “Krugovi” u bh. kinima od 17. oktobra

Film “Krugovi”, reditelja Srdana Golubovića od 17. oktobra kreće u bh. kino distribuciju.

To izuzetno ostvarenje imat će priliku da vidi publika u Sarajevu, Zenici, Busovači, Bihaću, Prijedoru, Gračanici, Travniku…

Tim povodom u četvrtak, 17. oktobra, s početkom u 10 sati, u sarajevskom kinu Meeting Point bit će održana press projekcija filma “Krugovi”, a potom i konferencija za novinare kojoj će prisustvovati reditelj Srdan Golubović.

Iste večeri u kinu Meeting Point u 20.15 sati, bit će održana specijalna projekcija tog ostvarenja, a publika će imati priliku, da nakon filma, razgovara sa rediteljem Golubovićem – najavio je Press SFF-a.

Film “Krugovi” dobitnik je ovogodišnje Nagrade publike 19. Sarajevo Film Festivala.

Golubovićevo ostvarenje, inspirisano herojskim činom Srđana Aleksića, projekt je koprodukcijskog marketa Sarajevo Film Festivala CineLinka iz 2010., kad je i nagrađen Exellence nagradom.

Uspješan festivalski život “Krugovi” su započeli na Sundance Film Festivalu, gdje su nagrađeni Specijalnim priznanjem žirija. Uslijedila su i brojna druga priznanja među kojima i Nagrada Ekumenskog žirija Berlinalea 2013 te Nagrada publike Sofia Film Festivala.

Uloge u filmu ostvarili su neki od najznačajnijih regionalnih glumaca današnjice među kojima su Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević, Aleksandar Berček, Hristina Popović, Boris Isaković, Vuk Kostić.

Distribucija filma podržana je od Eurimagesa, fonda Vijeća EU.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close