Bevanda: Granica s Hrvatskom prednost za BiH nakon ulaska Hrvatske u EU

Ako budemo dovoljno mudri i pametni tisuću kilometara granice s Evropskom unijom sigurno će predstavljati prednost za BiH, rekao je u nedjelju navečer predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda za agenciju Fena prije odlaska u Banske dvore, gdje se pridružio ostalim šefovima izaslanstava u okviru proslave ulaska Hrvatske u Evropsku uniju.

–  Očekujem da mi ostvarimo dobrobit, da brzo prođemo ovo prilagođavanje i što više edukacija i informacija za građane kako se ne bi stvarao strah već vidjela šansa u svemu tome – istakao je Bevanda.

Dodao je da upravo veliku šansu vidi što 500 miliona tržišta graniči s BiH – tisuću kilometara granice.

Da bi to bila prednost za BiH, Bevanda navodi da “trebamo shvatiti da moramo usvajati evropske standarde, kao i poticati gospodarstvo, posebno privatni sektor”.

– Mada to za nekoga zvuči bogohulno da što prije ljudi sa svojim kvalitetnim proizvodima nađu mjesto na evropskim policama. To je početak i sva filozofija svega ovoga – zaključio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda u izjavi za agenciju Fena.

Nakon slikanja u Banskim dvorima Bevanda će prisustvovati svečanoj večeri za zvanice u Klovićevim dvorima, na kojoj će također biti i predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, članovi Predsjedništva Bakir Izetbegović i Željko Komšić i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close