LifestyleShowbiz

Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost

Otvoren je konkurs za Balkanske novinarske stipendije za 2016. godinu. Rok za podnošenje prijava je 1. mart.

Imate ideju za veliku priču? Želite je napisati po najvišim standardima, uz kvalitetnu uredničku podršku i budžet za pokrivanje troškova istraživanja za vašu priču? Želite da ta priča bude objavljena u cijeloj Jugoistočnoj Evropi, a možda i šire?

Ako ste na ova pitanja odgovorili “Da”, vrijeme je da se prijavite za Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost.
Svake godine biramo deset novinara koji će sprovesti temeljito istraživanje o nekoj od tema značajnih za region i Evropsku uniju. Tema odabrana za 2016. godinu je POVJERENJE.
Pravo prijave na konkurs imaju iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Srbije.
Izabrani kandidati će dobiti stipendije u iznosu od 2.000 eura te iznos od maksimalno 2.000 eura za troškove putovanja i izvještavanja, superviziju i mentorstvo urednika, kao i priliku da unaprijede svoj rad kroz učešće na međunarodnim seminarima i da njihovi radovi budu objavljeni u najuticajnijim regionalnim i međunarodnim medijima. Pored toga, bit će dodijeljene nagrade od 4.000, 3.000 i 1.000 eura za tri najbolje priče izabrane od međunarodne komisije.

Ne propustite priliku da postanete dio rastuće mreže novinara iz cijelog regiona posvećenih postizanju izuzetnosti u svojoj profesiji.
Rok za slanje prijava je 1. mart 2016. godine. Formular za prijave, uputstva i dodatne informacije o stipendijama možete pronaći na web stranici http://fellowship.birn.eu.com

 

 

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close