AŽ SDA Visoko: Posjeta područnim školama Srebrenice

Saopćenje za javnost

Članice Asocijacije žena SDA Visoko predvođene predsjednicom Zijadom Smailagić i predsjedavajućom OV Visoko Mirelom Mateša Bukva, posjetile su šest područnih škola oko Srebrenice i učenicima poklonile pakete školskog pribora.

U pratnji domaćina članova OO SDA Srebrenica, prijatelji iz Visokog uručili su poklon pakete učenicima nižih razreda koji i pored teških uslova života i školovanja, uspješno savladavaju školsko gradivo.

“Naš osnovni motiv dolaska su upravo ovi mališani koji svakodnevno prelaze kilometre kako bi savladali školsko gradivo. Nosimo dobre želje i poklone iz Visokog i nadamo se da će im ovi radni materijali bar malo pomoći u izazovima s kojima se svakodnevno susreću” – izjavila je predsjednica AŽ SDA Visoko Zijada Smailagić.

Nakon obilaska područnih škola na lokacijama Osmače, Osat, Skelani, Sućeska, Žutica i Podravanj, delegacija iz Visokog se susrela i sa predsjednikom OO SDA Srebrenica Hamdijom Fejzićem i saradnicima.

Izraženo je zadovoljstvo dolaskom i iskazanom brigom za oko 100 učenika područnih škola koji se obrazuju u izuzetno teškim uslovima. Iako je njihov broj daleko manji od prijeratnog broja učenika koji su pohađali područne škole u Srebrenici i okolnim selima, briga za njih je i veća.

Delegacija žena iz Visokog posjetila je Memorijalni centar i Spomen sobu u Potočarima.

Predsjednica AŽ OO SDA Visoko

Zijada Smailagić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close