Avdić državni vrh koji je vodio Alija Izetbegović proglasio zaštitnicima terorista!

Avdo Avdić, glavni urednik informativnog programa Federalne televizije (FTV) nedavno je gostovao na poznatoj slovenskoj POP televiziji, gdje je optužio rahmetli Aliju Izetbegovića, prvog predsjednika Republike BiH da je kriv za dolazak terorista u BiH, prenosi novinska agencija Patria.

Skandalozna izjava Avdića glasi:

– Onaj ko čini nasilje je terorist, ali imamo jednu drugu stvar, problem je kada države počnu podržavati teroriste. U Bosni i Hercegovini tokom rata tadašnja vlast na čelu sa Alijom Izetbegovićem je podržavala ljude koji su odrubljivali glave. Možete vidjeti snimke gdje rahmetli Alija pozdravlja ljude koji kasnije drže glave odrubljene pripadnicima srpskog naroda – lupio je Avdić, a što je šokiralo Bošnjake.

Ovakva izjava je krajnje nedopustiva i pogubna za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i za najveću žrtvu ovoga rata, Bošnjake kojih je tokom agresije ubijeno 200.000.

Osim što je krenuo stopama samozvanog eksperta za terorizam Dževada Galijaševića, te ovom izjavom oskrnavio četverogodišnju borbu legalnog državnog vrha nezavisne i međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine protiv agresora, Avdić inače „medijska produžena ruka“ Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva BiH uvrijedio je sve patriote ove zemlje koji su se borili pod zastavom ljiljana.

Bakir Izetbegović se još uvijek nije oglasio, iako je Avdićevo gostovanje bilo krajem novembra, uprkos ovoj skandaloznoj izjavi.

Avdić je glavna medijska poluga i Dubravka Čampare, tužioca Tužilaštva BiH, inače brata prvog saradnika Izetbegovića Aljoše Čampare i zahvaljujući upravo njima uvijek je na licu mjesta i prije same policije kada se provode akcije Tužilaštva BiH i SIPA-e i ekskluzivno objavljuje informacije o događanjima unutar Tužilaštva BiH.

Bakir Izetbegović, koji se uvijek u javnosti hvali kako je rat proveo uz oca, te da je učio od njega, nije se oglasio ni kao njegov sin, a ni kao bošnjački član Predsjedništva BiH da stane u zaštitu lika i djela prvog predsjednika RBiH i četverogodišnje borbe ove države za nezavisnost.

Avdićevo „otvaranje duše“ na slovenskoj televiziji treći je u nizu skandaloznih gafova koje su počinili urednici FTV-a. Podsjećanja radi, ova televizija nastavlja prenositi emisiju u kojoj je jedan od članova žirija Ivan Ivanović, srbijanski voditelj koji je uvrijedio silovane Bošnjakinje, a urednica programa Duška Jurišić šalje novinara o trošku građana koji plaćaju RTV pretplatu da u Beogradu napravi intervju s ratnim zločincem Vojislavom Šešeljom koji je emitovan u ponedjeljak u emisiji “Pošteno”.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close