LifestyleModa i ljepota

ART BY TEA Kolekcija 2016 “Inspired by Klimt”

36. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO

VIDEO&FOTO: ART BY TEA Kolekcija 2016 “Inspired by Klimt”
Autor: Osnivač i kreativna direktorica Tea Zubović 
Internet stranica: www.artbytea.net
Popularni BH brend ART BY TEA sa konceptom koji se zasniva na kombinovanju slikarstva i modnog dizajna u kreiranju i izradi luksuznih, unikatnih, rukom oslikanih odjevnih predmeta i modnih dodataka, predstaviće novu kolekciju 2016 “Inspired by Klimt” na predstojećem najvećem modnom događaju u BiH i regiji – 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo. Modna revija ART BY TEA osnivača i kreativne direktorice Tea Zubović, održaće se 03.04.2016 godine na novoj lokaciji Porsche Sarajevo salon Audi s početkom u 20:00h.

 

“Kolekcija je inspirisana djelima austrijskog slikara Gustava Klimta, najvažnijeg predstavnika bečke secesije. Listići zlata su karakteristični detalji na Klimtovim slikama, te sam u kolekciji izdašno koristila zlatne i bakrene tonove. Pojedini detalji sa Klimtovih slika, kao ženska lica su vijerno prikazani, dok sam elemente kao što su drvo života, geometrijske i floralne forme slobodnije interpretirala.
Cijela kolekcija je elegantna i nosiva, izrađena od visokokvalitetnih, luksuznih materijala kao što su saten svila, taft svila, češko staklo i koža.
Proizvodi Art by Tea su zapravo “wearable art” (nosiva umjetnost) i namijenjeni su svima koji vole i žive umjetnost i modu i žele investirati u vlastiti stil.”- otkrila je Tea Zubović.

 

Pogledajte fotogaleriju!

Na dvodnevnom snimanju kampanje za kolekciju 2016. učestvovali su:

Odjeća ART BY TEA
Foto EDIN DŽEKO
Modeli DELILA S. MARINA P. TAMARA L. ABC MODELS I ADELA B. ALMA T.
Nakit ZLATARNA CELJE
Make-up MAJA KORISTOVIĆ TALOVIĆ
Frizura SALON MILLENNIUM ART
Lokacije 4 SOBE GOSPOĐE SAFIJE
VINOTEKA DEKANTER
https://www.youtube.com/watch?v=T_itOMYOKJU

 

Vašu pažnju svakako trebaju privući unikatne rukom oslikane svilene haljine, suknje, bluze, šalovi, te kožne torbe, narukvice i cipele, a limitirana kolekcija ART BY TEA čeka na Vas!

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close