BiHPrivreda

Amer Bekrić novi direktor Agencije za privatizaciju FBiH

Federalna vlada je imenovala je za direktora Agencije za privatizaciju u FBiH na period od četiri godine Amera Bekrića.

Vlada Federacije BiH je dala prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za razrješenje dosadašnjih vršilaca dužnosti članova Uprave JP „Međunarodni aerodrom Sarajevo“ d.o.o. Sarajevo zbog okončanja konkursne procedure i za imenovanje članova Uprave, na period od četiri godine, u sastavu Armin Kajmaković (direktor), Elvedin Begić (izvršni direktor za promet i usluge u zračnom prometu) i Alan Bajić (izvršni direktor za razvoj aerodroma).

Za punomoćnike koji će je zastupati na skupštinama privrednih društava Federalna vlada danas je ovlastila Marinka Bošnjaka („BH-Gas“ d.o.o. Sarajevo), Ibrahima Šehića (JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo), Jakuba Mušinbegovića (BNT Tvornica mašina i hidraulike d.d. Novi Travnik), Adnana Frljaka („Zrak“ d.d. Sarajevo) i Kasemu Ćatović (sedma i osma Skupština Javnog preduzeća Nacionalni park „Una“ d.o.o. Bihać).

Vlada FBiH dala je saglasnost na Memorandum o razumijevanju između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Luma investment group, Laziska Gorne (Poljska) i za potpisivanje ovlastila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close