Akcija za dizanje samopouzdanja

Generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine Smajo Karačić potvrdio je da će bh. najbolji rukometaši učestvovati na međunarodnom turniru u Kataru od 25. do 30. decembra.

“Sve je već dogovoreno sa Rukometnim savezom Katara. Naša reprezentacija će  nastupiti na međunarodnom turniru u Kataru koje će biti održan krajem ove godine i za protivnike imaće selekcije Katara, domaćina turnira te Portugala i Švicarske. Zadnjeg dana turnira, 30. decembra, predviđen je povratak iz Katara. Ostaje još samo da  selektor Dragan Marković precizira datum okupljanja reprezentativaca”, rekao je Karačić.

Ova akcija u organizaciji Rukometnog saveza BiH svakako će dobro doći našim rukometašima kojima je poslije frustracije neuspjesima na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2014. godine u Danskoj, itekako potrebno da odigraju što više utakmica u kojima bi eventualnim dobrim igrama i pobjedama povratili narušeno samopouzdanje za izazove koji ih očekuju u 2013. godini.

Prvi operativac RSBiH je dodao da se “operacijom Katar” ne stavlja tačka na sve aktivnosti reprezentativnih selekcija tokom decembra ove godine.

On je naglasio da će, uz seniorsku selekciju, i mlada rukometna reprezentacija (do 21 godine) ponovo se okupiti 2. decembra kako bi zadržala kontinuitet priprema i nastavila se uigravati za nastup na Svjetskom prvenstvu (U21), koje će biti održano u Bosni i Hercegovine 2013. godine u Sarajevu, Zenici, Ljubuškom i Banjoj Luci.

“Mini pripreme naših mladih rukometaša biće održane od 2. do 6. decembra. Najvjerovanije je da će oni imati i nekoliko mečeva sa sparing-partnerima u vidu neke od ekipa iz našeg domaćeg prvenstva”, zaključio je Karačić.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close