A-SDA BiH: Čestitka za Dan Armije R BiH

Stranka demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine još jednom upućuje iskrene čestitke u povodu godišnjice Armije Republike Bosne i Hercegovine svim njenim bivšim pripadnicima. 15.april je zlatnim slovima upisan u historiju naše zemlje jer je naša Armija postigla dva vrijedna cilja- zaustavila agresiju i spasila državu!
Istovremeno, aktuelna je tema u našoj zemlji Zakon o povoljnijem penzionisanju branitelja odbrambeno- oslobodilačkog rata.
Za A SDA je neprihvatljiva činjenica da se ovaj Zakon razmatra upravo na 15. april- Dan Armije. U trenutku dok su bivši branitelji opterećeni ionako teškim
položajem u kojem se nalaze i podijeljeni u raspravama o novom Zakonu, Dan Armije trebao bi biti prilika za skretanje pažnje na ponosan i častan put bivših branitelja, njihovo ujedinjavanje i prijedloge rješenja za popravljanje sadašnjeg stanja. Nažalost, zakazivanjem vanredne sjednice sa ovom tačkom dnevnog reda upravo na Dan Armije, još jednom su povrijeđeni i podijeljeni branitelji BiH i obezvrijeđen jedan historijski datum.
Stranka demokratske aktivnosti tim povodom izražava iskreno žaljenje i neslaganje s ovakvim odnosom prema onima koji su odbranili Bosnu i Hercegovinu u njenim najtežim trenucima.

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close