Zdravlje ulazi na usta: Dan započnite voćem

Svi nutricionisti kao idealan obrok nakon buđenja preporučuju vrlo jednostavan obrok – voće! Konzumiranjem svježeg voća osvježit ćete i probuditi tijelo, te dobiti dovoljno energije za cijeli dan. Ovakav početak dana pomoći će i pri mršavljenju ili održavanju idealne tjelesne težine, a svo voće brzo će poboljšati imunitet i zdravlje.

Ovih 5 voćki je najbolje jesti za doručak:

Grejp

Grejp je bogat antioksidansima koji će poboljšati tvoj imunitet. Ima i puno vitamina C, te kontroliše nivo krvnog šećera. Jedi ga uz jaje ili grčki jogurt.

Lubenica

Ovo “ljetno” voće hidratizirat će tijelo te otjerati srčane bolesti i nastanak tumora. Odličan je izbor za one koji žele smršaviti, jer jedna čaša narezane lubenice ima samo 40 kalorija.

Borovnice

Borovnice su jedno od najboljeg voća u borbi protiv kilograma. Bogate su antioksidansima. Također pomažu pri poboljšavanju motoričkih sposobnosti i pamćenja. Regulišu i krvni pritisak, a imaju i vrlo malo kalorija. Idealan doručak uključuje veliku zdjelu zdravih pahuljica i dvije čaše borovnica.

Jagode

Još jedno odlično voće za početak dana. Jagode su bogate vitaminom C i antioksidansima, a uz to su i dobar izvor vlakana i folne kiseline. Sprječavaju bolesti srca, pa ih je dobro jesti što češće. Za potpun doručak pomiješajte ih s jogurtom.

Kivi

Mnogi stručnjaci složili su se oko toga da je kivi najbolje voće za doručak. Odličan je izvor vitamina C, bakra i kalija. Možete ga jesti samog, a možete ga i ubaciti u smoothie. Odličan je u kombinaciji s bananama i jagodama, piše Index.hr

radiosarajevo.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close