-TopSLIDEBiHPolitikaRegion

Begić: Kada bi se Escobarove želje za BiH primjenile u njegovoj zemlji, Amerikom bi vladao Kju Kuks Klan

BIO BI TO REŽIM APARTHEJDA

Kada bi se u Sjedinjenim Američkim državama primjenila rješenja koja je, u Zagrebu, Gabriel Escobar zagovarao za našu zemlju, on – Escobar bi bio tzv. ”Ostali”, bio bi diskriminisan, građanin drugog reda, pod režimom aparthejda, a Amerikom bi vladao Kju Kluks Klan.

Poručio je ovo Zlatan Begić na društvenim mrežama, reagirajući na istup specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabriela Escobara. 

POVEZANI TEKST

Escobar u Zagrebu advokat Srbije i Vučića, u BiH problem stranke koje su na vlasti 30 godina

“Pored toga što je drzak, bezobrazan, što se ponaša kao da je Bosna i Hercegovina kolonija Zagreba i Beograda, i što svojim izjavama derogira presude Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda te podstiče na njihovo neizvršavanje (što je u našoj zemlji krivično djelo, moguće i više krivičnih djela u sticaju). I pored toga što u svoju računicu nije uračunao sve nas koji ćemo se suprostaviti. Korupcija u Bosni i Hercegovini je ogroman problem, između ostalog i ona visokotarifna koje se odnosi na pritiske iz tzv. “međunarodne zajednice” na Ustavni sud, kupovinu zastupnika i delegata (kako reče Nikšić) – sve do zakona koji su stvorili okvir za tajkunizaciju društva i korupciju, a koji su došli ravno iz krugova predstavnika međunarodne zajednice u BiH sa naznakom – “ovo mora biti usvojeno” (od privatizacije, bankarskog sektora, Zakona o stečajnom postupku Itd. od kojih smo neke godinama kasnije uspjeli srušiti na Ustavnom sudu kao neustavne, neljudske, koruptivne, čime je spriječena dalja šteta, ali je većina posljedica ostala). Pa sve do domaćih neljudi i kriminalaca koji su koristili takav okvir, dodaje Begić. 

Kako kaže, “mi koji nismo korumpirani, nemamo nikakav razlog da vam šutimo i popuštamo”.

“Tek ćemo da govorimo o korupciji i svim njenim akterima, domaćim i inostranim! Pritiscima, prijetnjama i sl”, zaključio je Begić. 

Patria

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close