2cellos napravili muziku za holivudski film “Septembers of Shiraz”

Proslavljeni hrvatski violončelistički duo 2Cellos, Luka Šulić i Stjepan Hauser, skladali su glazbu za završnu scenu i odjavnu špicu filma “Septembers of Shiraz” Waynea Blaira, koji će se premijerno prikazati 15. rujna na Toronto Film Festivalu.

Za tu američku dramu, u kojoj glavne uloge tumače Adrien Brody i Salma Hayek, a jedan od producenata je glumac Gerard Butler, 2Cellos su skladali autorsku skladbu “Lamento Libertad”.

“Septembers of Shiraz” je adaptacija istoimenog, hvaljenog autobiografskog romana iransko-američke spisateljice Dalie Sofer, o židovskoj obitelj čiji se život u potpunosti mijenja nakon iranske revolucije.

Pod sumnjom da je špijun i u kafkijanskoj atmosferi gdje nema pravde i logike, glavni je lik odveden u tajni zatvor i podvrgnut mučnim ispitivanjima, dok njegova žena pokušava pronaći način da ga spasi i odvede obitelj daleko od novih okolnosti u kojima vladaju strah i represija.

Film pokazuje utjecaj politike na običnog čovjeka, posebno se fokusirajući na suptilne načine na koji se razvijaju napetosti u jednoj zajednici, najavljeno je na stranicama filmskog festivala u Torontu.

Šulić i Hauser neće biti na premijeri filma u Torontu jer imaju zakazanu turneju po Južnoj Americi, na kojoj promoviraju aktualni album “Celloverse”.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close