RukometSportVisoko

Pres-konferencija RK Bosna Centrotrans

U prostorijama RK Bosna Centrotrans danas je održana pres-konferencija kluba, povodom početka pripremaa za nastavak sezone, na kojoj su se obratili predsjednik UO Edin Bukva, trener Zdenko Antović, te igrači Faris Žiga i Nikola Grujić.

– Iza nas je prelazni rok i početak priprema, a sretan sam da smo vratili naša dva igrača: Farisa Žigu i Nikolu Grujića. Sa nekim igračima, koje ne bih imenovao, smo bili dogovorili prelazak u naše redove, ali su me u potpunosti razočarali, jer su odbili doći u Bosnu. Ja nisam tako naučio da radim i dalje vjerujem ljudima na riječ, ali ovi su me razočarali. Obostrano zadovoljstvo je bilo prisustno, ali oni su odlučili da izaberu druge klubove. No, ponavljam da smo presretni sa ovim pojačanjima i da smo igrački možda čak i jači u odnosu na prvi dio sezone. Normalno, tu je sada do trenera i do igrača da se naviknu, kazao je Bukva, koji je istakao da je klub napustio Adnan Balta i da mu je žao zbog toga.
– Na moju žalost i na žalost cijelog kluba naš srednji bek Balta odlučio je promijeni sredinu. Izrazip je želju da ide i da proba nešto drugo,  a mi smo na to pristali. Tačnije njemu je istakao ugovor i bilo je to što je bilo, sada nema stajanja, jer idemo dalje. Koga nema bez njega se može. Vratio nam se i Kenan Ahić, koji će sigurno biti od velike važnosti ekipi, riječi su Bukve, koji je predstavio plan priprema ekipe.
– Pripreme smo počeli 4. januara i sve ide po planu. Doduše, imali smo problema sa dvoranom KSC “Mladost” koja je hladna, ali nam je u pomoć pritekla Franjevačka gimnazija i ustupila nam dvoranu. U planu nam je pet-šest utakmica u ovom periodu, a imamo vrlo malo vremena do nastavka sezone. Do kraja ovog mjeseca odigrat ćemo u Aranđelovcu u Srbiji, gdje ćemo odigrati tri ili četiri prijateljske utakmice, koje će sigurno mnogo značiti. Na kraju bih želio još da kažem da je naš cilj jasan, a to je opstanak i da ćemo sve učiniti da ga ostvarimo, rekao je predsjednik UO RK Bosna Centrotrans, koji se zahvalio medijima, sponzorima, te pozvao navijače da podrže ekipu i u nastavku sezone.

Faris Žiga, golman, dijete je visočke Bosne Centrotrans i nakon polusezone u cazinskoj Krajini, vratio se u matični klub.
– U Cazinu je bilo solidno. Kada je u pitanju Bosna mnogo se stvari promijenilo u posljednje vrijeme i to nabolje, pa mi je izuzetno drago da sam se vratio. Želim da pomognem svom klubu da osiguramo opstanak i sigurno sa ovom ekipom to možemo ostvariti. Želio bih još da se zahvalim treneru i Upravnom odboru na ukazanom povjerenju, kazao je Žiga, dok je Nikola Grujić prvi dio sezone u Premijer ligi BiH proveo u Vogošći, gdje nije dobio pravu priliku.
– Polusezonu sam proveo u Vogošći, koja nije ispunila moja očekivanja, nisam dobio pravu priliku i nisam nikako bio zadovoljan. Imao sam još nekoliko ponuda, ali sam odlučio da pomognem svom klubu. Moram se zahvaliti treneru, kao i upravi, a zadovoljan sam i ekipom, prije svega, tako da ću dati sve od sebe da pomognem Bosni da ostvari, rekao je Grujić.

Ekipa Bosne Centrotrans u pripremnom periodu odigrala je i jedan meč i to protiv Igmana na Ilidži, a Visočani su slavili sa 34:26. U subotu je na rasporedu novi meč sa istom ekipom, a trener Zdenko Antović zadovoljan je početkom priprema.
– Isplanirano je 35 treninga za vrijeme priprema i nekoliko utakmica. Zadovoljan sam pripremnom utakmicom, gdje smo savladali Ilidžu, koja je bila oslabljena, ali vidjelo se mnogo poboljšanja u našoj igri. Što se tiče same ekipe, poznato je da su klub napustili Adnan Balta i Adnan Fidahić, koji je dobar igrač, ali nije ono što nam treba. Što se tiče Balte, on je bio naš prvi srednji bek i oko njega smo gradili igru, ali šta je tu je. S druge strane dobili smo odličnog golmana u Žigi, kao i sjajnog igrača u Grujiću, čije napadačke sposobnosti su odlične, kazao je Antović, koji je istakao da nema potrebe da se žali za igračima, koji nisu potpisali za Bosnu.
– Aktivirali smo Kenana Ahića, koji igra srednjeg beka, te Almedina Mušinbegovića, te golmana Adisa Hadžića. Edhem Sirčo najvjerovatnije neće moći igrati, ali smo mu zahvalni što je i pomislio da nam pomogne, jer je to velika stvar od njega. Bit će nam veoma teško u borbi za opstanak, jer je puno ekipa u igri. Četiri su u teškoj situacij, te se traži pet među kojima smo i mi, ali i sarajevska Bosna, te Gradačac. Naš plan je jasan da ostvarimo sedam pobjeda na domaćem terenu i imali bismo 37 bodova, što bi po kalkulacijama bilo dovoljno za opstanak, a ja se nadam da će sve biti uredu, završio je Antović.

 

 

 

Sportski pozdrav!

RK Bosna Centrotrans

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close