Žuti detalji unose radost

Najlakši način da popravite raspoloženje i prizovete malo sunca u svoj dom ovih hladnih dana je da se poigrate žutom bojom.Postoji mnogo načina na koje možete da iskoristite žutu u dekoraciji prostora, ali evo nekoliko jednostavnih ideja za koje vam ne treba mnogo vremena i novca.

Buket cvijeća

Jedan pogled na buket žutog cvijeća u vazi istog trenutka popravlja raspoloženje. Među gomilom sivih ili smeđih jastučića jedan u žutoj nijansi biće kao zrak sunca u vašoj dnevnoj sobi. Našarajte žutom bojom saksije za cvijeće i osjećaćete se kao da šetate osunčanom baštom. Da oživite dnevnu sobu, dovoljno je da jedan zid okrečite žutom. Bez obzira na to da li ćete odabrati limun žutu, zlatnu ili neku drugu nijansu, vaša soba će zasijati u punom sjaju. Činiju na trpezarijskom stolu napunite bananama, narandžama i limunom. Praznik za oči. Žuta se odlično kombinuje sa bojom lavande. Iskoristite ovu kombinaciju u spavaćoj sobi i osjećaćete se strastveno i opušteno u isto vrijeme. Svjetložuti peškiri na plavim pločicama evociraju uspomene na sunčano ljeto.

Plavo-žuti dekor

Ukusnim detaljima iz spektra plave i žute boje na mekoj bijeloj pozadini možete osvježiti svoj dom. Suptilnim unošenjem plavo-žutih uzoraka kroz sobe dobiven je dodatni interes za interijer koji je ispunjen namještajem iz prepoznatljivih i proračunski prijateljskih trgovina.

Otvoreni dnevni prostor uređen je oko središnjeg nosivog stupa ispred kojeg je smješten sivi stol s dvije žute vaze na svakom kraju. Šarene slike na zidovima u kontrastu su s plavim zidnim satom iznad TV-a s ravnim ekranom. Svijetlo žuti tepih podigao je cijeli prostor smješten između plavog  kauča i stolića. U prostoru je dodano dosta sivih toplih komoda i detalja koji ublažavaju naglašene žuto-plave tonove. Stolci u kuhinji s plavim naslonima na suptilan način prenose shemu boja i u kuhinju. Spavaća soba u nježnoj boji breskve klasično je i elegantno uređena s tradicionalnim noćnim stolnim lampama i starim kartama uokvirenim iznad uzglavlja. Pametno postavljena klizna vrata skrivaju stvari iz spavaće sobe, tako da soba uvijek izgleda čisto i uredno. Zgodan mali kućni ured zaklonjen je od pogleda spavaće sobe zavjesom, tako da se rad može i zaboraviti kada dođe vrijeme za odmor.

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close