ŽRK “Krivaja” Zavidovići domaćin Kupa BiH 2012/13. za rukometašice

Premijer Plevljak u pratnji ministra Rifata Delića, Mirka Trifunovića, Ivice Ćurića i Raifa Seferovića, te šefa Ureda Dženana Begovića posjetio je, u nedjelju, gradsku dvoranu u Zavidovićima, gdje su u toku pripreme za završni turnir Kupa BiH 2012/13. za rukometašice.

Predsjednica ŽRK „Krivaja“ Mirela Bašić informirala je predstavnike Vlade ZDK o radovima koje, uz podršku donatora, obavljaju igračice zavidovičkog ženskog rukomentog kluba sa simpatizerima rukometa, od čišćenja dvorane, krečenja, izmjene mokrih čvorova, izmjene stolarije na ulazu u dvoranu, nove biletarnice, do ocrtavanja terena.

Inače, na konkurs Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine za organizaciju završnog turnira Kupa BiH prijavili su se Banja Luka i Zavidovići. Rukometni savez BiH je odlučio da organizaciju završnog turnira Kupa BiH za rukometašice dodijeli ŽRK „Krijava“ Zavidovići. Pored ženskog rukometnog kluba iz Zavidovića, za pobjednički pehar borit će se i ŽRK „Borac“ Banja Luka, HŽRK „Zrinjski“ Mostar i ŽRK „Mira“ Prijedor.

Finalni turnir će se igrati u subotu i nedjelju, 11. i 12. maja. Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH, održanoj u prostorijama ŽRK „Krivaja“ u Zavidovićima, ždrijebom je odlučen raspored utakmica: subota (16 sati) ŽRK “Borac”- HŽRK “Zrinjski”, (19 sati) ŽRK “Krivaja”- ŽRK “Mira”, dok će se finalna utakmica igrati u nedjelju u 17 sati u gradskoj dvorani u Zavidovićima.

Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close