“Zmajići” prvi put u Mostaru

Današnja prijateljska utakmica s Crnom Gorom u Vrapčićima (18 sati) selektoru U-21 reprezentacije BiH Vladi Jagodiću poslužit će kao generalna proba pred nastavak kvalifikacija i duele s Mađarskom 5. septembra i Austrijom, četiri dana kasnije.

Jagodić je za ovaj meč pozvao 22 igrača, a samo jedan nije došao na jučerašnje okupljanje u Čitluku.

– Nedostaje nam jedino povrijeđeni Muhamed Bešić, a svi ostali su tu i ono što me raduje je da su stigli u dobrom stanju i da nema problema s povredama. Do utakmice ćemo odraditi jedan trening. Svi igrači dobit će priliku u susretu.

Utakmica jeste prijateljska, ali ću od igrača tražiti da je shvate kao takmičarsku, kako bismo zadržali dobar niz i pozitivnu atmosferu. U kvalifikacijama smo posljednji put izgubili od Kipra još 2011., dok smo, ne računajući susret protiv A-reprezentacije, posljednji put poraženi u februaru prošle godine od Srbije – kaže Jagodić za “Dnevni Avaz”.

Nedavno je protiv Srbije mlada reprezentacije BiH igrala na Tušnju, susret s Makedonijom je odigran u Istočnom Sarajevu, a na red su došli Vrapčići. “Zmajići” će prvi put igrati u Mostaru.

– Moja je želja da ova selekcija igra u svakom dijelu BiH i uspjeli smo, zahvaljujući ljudima u Savezu, dovesti reprezentacije u Mostar što me posebno raduje. Jeste da su velike vrućine, ali vjerujem da ćemo na stadionu u Vrapčićima imati atmosferu kao što smo imali prilikom posljednjeg gostovanja na Tušnju, gdje je publika sjajno reagirala na dolazak reprezentacije, a stadion je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Publika u Mostaru voli fudbal, voli svoju reprezentaciju i vjerujem da ćemo svi zajedno uživati u jednoj pravoj atmosferi – ističe Jagodić.

Crna Gora s četvoricom novih

Crnoj Gori je današnji meč proba za kvalifikacioni okršaj s Rumunijom. Selektor Dušan Vlaisavljević je u odnosu na posljednju utakmicu protiv Farskih Otoka pozvao četvoricu mlađih igrača koji će zamijeniti Marka Bakića, Luku Đorđevića, Miloša Bakrača i Jovana Vučinića.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close