Zmajevi u drugoj jakosnoj grupi za žrijeb kvalifikacija za SP u Rusiji

Nakon što su odigrane i pojedine prijateljske utakmice poznato je kako će izgledati naredna FIFA rang lista koja će biti objavljena 9. jula, a na osnovu koje će biti formirane jakosne grupe za žrijeb kvalifikacija narednog Svjetskog prvenstva “Rusija 2018”.

Izvlačenje evropske zone kvalifikacija bit će održano 25. jula, te je izvjesno da će Hrvatska biti nositelj u žrijebu, odnosno svrstana u prvu jakosnu grupu. Bosna i Hercegovina naći će se u drugom “šeširu”, Srbija u trećem, Slovenija i Crna Gora u četvrtom, dok će Makedonija biti u petom.

Shodno tome, može se desiti da se u grupi nađe čak pet reprezentacija zemalja nastalih raspadom bivše SFR Jugoslavije, piše Anadolu Agency (AA).

Prvu jakosnu grupu, uz Hrvatsku, činiti će Njemačka, Belgija, Rumunija, Holandija, Engleska, Portugal, Španija, kao i veliko iznenađenje Vels.

U drugom “bubnju” bit će Italija, Slovačka, Švicarska, Češka Republika, Francuska, Island, Danska i Bosna i Hercegovina, dok će treći činiti Poljska, Ukrajina, Škotska, Mađarska, Švedska, Albanija, Sjeverna Irska, Srbija i Grčka.

U četvrtoj jakosnoj grupi prilikom žrijeba bit će Turska, Slovenija, Izrael, Republika Irska, Norveška, Bugarska, Farska Ostrva, Crna Gora, Estonija, a u petoj Kipar, Latvija, Armenija, Finska, Bjelorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litvanija i Moldavija.

U posljednjem, najlošije rangiranom šestom “šeširu” bit će kuglice na kojima će pisati Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora.

(Sport)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close