Zmajevi su od danas bez selektora: Safetu Sušiću istekao ugovor

Prvog dana mjeseca jula prestala je vrijediti ugovorna obaveza selektora Safeta Sušića s Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine od danas, dakle, nema selektora. Nije poznato kada će dobiti novog, kada će i da li će ”stari” produžiti ugovor.

Pregovora je bilo i mnogo prije leta za Brazil, ali dogovora i stiska ruke – ne. Ne zna se, dakle, ko će naš nacionalni tim povesti u predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Mogućnost da Pape ostane na klupi jednaka je i opciji odlaska, niko ništa ne zna, kao i bezbroj puta u kući bh. fudbala.

Predsjednik Dino Begić najavio je pregovore, dok je sam selektor po povratku iz Južne Amerike iskreno priznao novinarima da – ni sam ne zna ništa.

Čini se da dobra volja postoji, Pape ”nije skup”, Savezu je između ostalog i zbog toga privlačna opcija nastavka saradnje. Vidjet ćemo u svakom slučaju, čekat ćemo vijesti iz Ferhadije 30 nestrpljivo. Nadamo se da će stići uskoro, kako bi početak kvalifikacija dočekali ozbiljni, sa selektorom.


Radiosarajevo.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close