Zmajevi otputovali za SAD; Spahić: Odlazimo iz Bosne, ali Bosnu nosimo sa sobom

Fudbalska reprezentacija BiH održala je pres-konferenciju na Sarajevskom aerodromu, prije nego što se uputila u avion za SAD gdje će nastaviti pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.Tamo će Zmajevi odigrati dva kontrolna susreta za Mundijal. Sa Obalom Slonovače sastat će se 30. maja u St. Louisu, dok će 3. juna u Chicagu igrati protiv Meksika.

Selektor Safet Sušić i kapiten Emir Spahić posljednji put su se obratili su se novinarima u BiH, nakon što su juče okončali prvi dio priprema.

“Igrači su došli spremni, igrali su prvenstva, jake utakmice. Bilo je bitno samo malo da se odmore i da nastave da rade. Mislim da će mi utakmice protiv Obale Slonovače i Meksika poslužiti da vidim sa kojom ekipom ćemo igrati protiv Argentine. Ali, vidjećemo, ne mora da znači. Imamo dosta igrača i ubijeđen sam da, prije svega nećemo razočarati”, rekao je selektor Safet Sušić.

“Nisam očekivao ovoliki broj medija, ali vjerovatno je značaj ovoga što nam dolazi uticao. Ovi igrači koji su od prvog dana trenirali za njih mogu reći da su potpuno spremni i već sutra bi mogli početi sa SP. Imali smo par problema i jednu malo težu povredu Bičakčića. Nismo željeli rizikovati i očekujem da svi budu spremni za utakmice na Svjetskom prvenstvu. Atmosfera je odlična i sa punom entuzijazma putujemo u Brazil,” rekao je Sušić.

Kapiten se kratko obratio novinarima rekavši da je zadovoljan onim što je urađeno do sada.

“Zadovoljan sam onim što sam vidio, kako se treniralo i atmosferom. Danas odlazimo iz Bosne, ali Bosnu nosimo sasobom”, rekao je kapiten reprezentacije BiH.

Zmajevi će 6. juna doputovat će u svoju bazu za vrijeme SP u Brazilu, u Guaruju, grad i ostrvo udaljen 90 kilometara od Sao Paula. Posljednju provjeru pred SP imat će 9. juna sa mladim timom Santosa.

Bosna i Hercegovina na Mudnijalu igrat će u grupu F, gdje će snage odmjeriti u Rio de Janeiru sa Argentinom (15. juna), Cuiabi sa Nigerijom (21. juna) i Iranom u Salvadoru (25. juna).

oslobodjenje.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close